La Taula per la Democràcia fa una crida a manifestar-se dissabte per demanar l’alliberament de Sànchez i Cuixart

La manifestació arrencarà a les 17 h al passeig de Gràcia amb Aragó

La Taula per la Democràcia, formada per més d’un centenar d’entitats, convoca tota la ciutadania a manifestar-se el proper dissabte per exigir l’alliberament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Sota el lema “Llibertat Jordi Sànchez, llibertat Jordi Cuixart; Defensem els drets i les llibertats”, la marxa arrencarà a les 17 h a la confluència del passeig de Gràcia de Barcelona amb el carrer Aragó. A l’altura de Gran Via s’instal·larà l’escenari on acabarà el recorregut i des d’on es faran actuacions musicals i la lectura del manifest.

La manifestació s’ha presentat aquest dijous a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). El seu president, Gerard Esteva, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents. Jordi Giró, president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), ha explicat els detalls tècnics de la convocatòria i ha volgut deixar clar que “la llibertat es defensa al carrer”. “Ens obliguen a sortir al carrer, quedeu convocats”, ha afegit Giró.

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, que seran a la capçalera de la manifestació, han fet una crida a la participació. El vicepresident de l’ANC, Jordi Sànchez, ha afirmat que “Cuixart i Sànchez són presos polítics per fer ús de la llibertat d’expressió i manifestació”. En el mateix sentit s’ha expressat el portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, que ha demanat que “tothom que estimi la democràcia surti dissabte al carrer per aturar l’espiral de repressió de l’Estat espanyol” i “l’alliberament dels presos polítics”.

La roda de premsa l’han tancat els secretaris generals de la UGT i Comissions Obreres, qui han posat en relleu la total transversalitat de la convocatòria. “Dissabte deixem les idees polítiques a casa. Els ‘Jordis’ es manifestaven per defensar drets, tots ens sentim una mica empresonats”, ha dit Camil Ros de la UGT. Finalment, ha tancat els parlaments Javier Pacheco, secretari general de CCOO, qui ha volgut denunciar que “la deriva autoritària de l’Estat arriba a un moment crític amb l’empresonament dels ‘Jordis’ ” i ha demanat diàleg i solucions polítiques per trobar una sortida a la situació actual.